+38 099 179 0000 Пн-Пт: 10:00-19:00, Сб-Вс: 10:00-16:00
Блог
Одноденний тур до скель Кінашки та Форелевої ферми - кому підходить та чим цікавий

Одноденний тур до скель Кінашки та Форелевої ферми - кому підходить та чим цікавий

В один з вихідних жовтня 
я скористалася можливістю 
вирушити в одноденний тур у Карпати, 
а саме до гори Кінашки та Форелевої ферми. 
У цьому блозі я розкажу
 про всі деталі такого туру, 
про те, кому він підходить, 
ціну, переваги та недоліки.

Одноденний тур до скель Кінашки та Форелевої ферми починається рано вранці і закінчується ввечері того ж дня, коли ви вирушили. Тобто він дійсно триває один день, і ночуватимете ви вдома.

Подібні тури організовують з відправкою з різних міст та посадкою в населених пунктах, які знаходяться по маршруту. Також одноденні тури можливі в різних варіаціях, окрім гори Кінашка - наприклад, до Яремча, до гори Маковиця, до Бакоти, на Дністер, до скель Довбуша, на Синевир, до Говерли тощо. В будь-якому випадку, ви можете залишити нижче свій телефон, а наші спеціалісти допоможуть вам підібрати потрібний тур з вашого міста.

Ціна - 500 грн.

В тур входить:

Тур проходить таким чином:

1. Спочатку ви сплачуєте повну вартість туру.

2. Турагентство надсилає вам у месенджер інструкції щодо тривалості, місця збору, телефони водія та гіда.

3. Вранці ви приходите на місце збору групи, в якій від 16 до 18 людей.

4. Ви сідаєте в автобус і вирушаєте до місця, звідки починається підйом на Кінашку. В моєму випадку, наприклад, група їхала на Мерседесі спринтері з багажником, якого вистачило на те, щоб всі поклали туди наплічники і відра з грибами. У дорозі можлива одна або кілька технічних зупинок - все залежить від того, скільки км вам треба проїхати.

5. Від місця зупинки автобуса починається підйом на гору, який триває близько 2 годин пішки. Восени під час підйому разом з гідом ви можете позбирати гриби - він показує грибні місця та допомагає розпізнати, які гриби їстівні.

6. Після підйому на вершину гори ви відвідаєте велику  гойдалку, що стоїть на краю, та скелі. Також на вершині є спеціально обладнане місце, де можна пообідати на відкритому повітрі, сміття берете з собою. Після обіду ви продовжите збір грибів, або можете просто погуляти чи посидіти, поглядаючи, як хмари котяться схилами. 

7. Вершина гори - це прекрасне місце для гарних фото в будь-яку погоду - хоч сонячним літом, хоч туманною осінню. Для цього там підійде в принципі будь-яка локація - і сама гойдалка, і галявина поруч зі схилом, і скелі. В Instagram користувачі активно діляться своїми світлинами звідти за хештегом #Кінашка.

Загалом на горі ви проведете 3-4 години - цього часу цілком вистачить, щоб встигнути поїсти, відпочити, позбирати гриби та пофотографуватись.

8. Спуск з гори - це значно швидше, ніж підйом - близько години - півтора.

9. Збір біля автобуса, посадка в автобус і поїздка на Форелеву ферму.

10. Вхід на ферму вільний. Там ви можете побачити, як вирощують форель, але не можна підходити близько до місць, де вона живе, щоб не заразити рибу якимись вірусами чи бактеріями. На фермі ви можете купити живу рибу (від 200 грн), консерви та тушкованку (від 80 грн). Ми були там близько 30 хвилин - такої кількості часу вдосталь, щоб вся група могла подивитись на те, де росте риба, та купити місцеву продукцію. 
Дорога додому.

Більше інформації про інші варіанти турів та ціни на них шукайте у нас на сайті.

Більше фото дивіться за посиланням

Що в турі цікавого

Найцікавіша тут - це сама дорога на Кінашку, безпосередньо гора і всі види, які вам відкриваються під час підйому та спуску. Це найголовніше, заради чого варто їхати. Місцева природа справді захоплює подих. 

Я була тут на початку жовтня, тож споглядала темні смереки в клубах туману, густий височенний ліс, що змикається арками в тебе над головою і пропускає пучки розсіяного світла, сотні струмків, насичену зелень та золото, густий мох, на якому рясно ростуть красиві мухомори. Але й їстівні гриби тут є, просто їх не так чітко видно.

На самій вершині гори вам відкривається картина, як гірські схили оповили рясні хмари - вони то густішають, то розсіюються. У проблисках сонця трава на гірській галявині блищить від роси, що виглядає дивовижно. Але у другій половині дня моєї мандрівки хмари і туман стали такими густими, що видимість значно ускладнилась. Але й це додає свої містичної та таємничої краси. 

Зі скель та гойдалки при хорошій погоді відкривається захопливий вид на Буковинські Карпати, які на початку жовтня ще мають насичений зелений колір. 

Обід на вершині гори просто неба - ще одна приємна деталь мандрівки. Адже після довгого та місцями важкого підйому у вас точно покращиться апетит. А з видом на Карпати і в гарній компанії він стає ще смачнішим.

Форелева ферма - саме те місце для тих, хто полюбляє рибу. Бо купити в супермаркеті - це одне, а отримати ще живу рибу, чи консерви саме з того місця, де їх роблять - це зовсім інше.

Читайте також: ТОП найпопулярніших автобусних турів до Італії

Кому сподобається подібний одноденний тур

У першу чергу тур підійде тим, хто любить активний відпочинок та активний спосіб, піші мандрівки, долати великі відстані, довгі прогулянки, походи на природу з рюкзаком за плечима.

Одноденний тур підійде тим, кому до відпустки ще далеко, але хочеться відпочинку, зміни обстановки та діяльності.

Цікаво буде тим, хто любить гори і готовий в них вирушити майже в будь-яку погоду.

Підходить грибникам, які люблять та знають, як шукати гриби, адже тут їх дуже багато. Але тим, хто не вміє їх збирати, теж підійде, бо гід покаже грибні місця і розкаже, які саме можна збирати. А ще подбає, щоб ви не заблукали.

Подібний тур також сподобається любителям споглядати природу, робити гарні світлини, знімати відео та вести блоги в соцмережах. Повірте, тут ви назнімаєте купу контенту.

Тур також може сподобатись сім’ям, які звикли активно відпочивати разом зі своїми дітьми підлітками. А ось дітей молодше 15-16 років брати все ж не варто, адже відстань доведеться подолати чималу, та й шлях має кілька складних місць у вигляді слизьких ділянок. 

Зацікавив цей тур? Пишіть нам в дірект Facebook або Instagram

Читайте також: П’ять Різдвяних ярмарків Європи, які варто відвідати дорослим і дітям

Про що треба знати перед туром, що з собою брати

Погода в Карпатах мінлива і нестабільна, але треба пам’ятати про те, що температура там завжди нижча, ніж на іншій території, а на вершинах гір може бути вітряно. Тому перед туром за день завжди цікавтеся прогнозом погоди. Я була на горі Кінашка після рясного дощу, тож погода там була достатньо прохолодна та вогка. Тому для тих, хто теж поїде восени, раджу вдягатися тепло, але так, щоб не спаритись.

Взувайте максимально зручне, практичне та стійке взуття, оскільки йти доведеться багато, а у вогку погоду гірські дороги подекуди дуже слизькі. А краще візьміть із собою пару змінного взуття, щоб в одному піти в гори, а інше перевзути вже після спуску з гори і перед поверненням додому.

Зверну також вашу увагу та те, що більшу частину підйому та спуску з гори ви не матимете мобільного зв’язку - він буде тільки на вершині Кінашки та на трасі. Тому раджу поставити мобільний телефон на режим “у літаку” чи “в польоті”, щоб зайвий раз не втрачати заряд.

Що з собою брати:

Отже, одноденні тури - це прекрасна можливість відволіктися від повсякденності, змінити обстановку та очистити думки в оточенні мальовничої української природи. Тож якщо ви бажаєте вирушити в подібний тур, дзвоніть за номером 099 179 00 00 - наші спеціалісти допоможуть підібрати той відпочинок, який відповідає саме вашому запиту!

Більше фото дивіться за посиланням

Одноденні тури по Буковині та Франківщині

Бронюйте вже зараз

Перейти