+38 099 179 0000 Пн-Пт: 10:00-19:00, Сб-Вс: 10:00-16:00
Блог
П’ять Різдвяних ярмарків Європи, які варто відвідати дорослим і дітям

П’ять Різдвяних ярмарків Європи, які варто відвідати дорослим і дітям

На Різдво вулиці Європи наповнені святковою магією,

люди перебувають в передчутті чогось доброго та чарівного. 

У період зимових свят і дітям, і дорослим особливо хочеться казки і дива. 

А де ж ще це шукати, як не на Різдвяних ярмарках? 

Якщо ви в пошуках ідеї, як і де незабутньо провести Різдво,

то я розкажу вам про п’ять ярмарків, які точно справлять на вас незабутнє враження.

Віденський різдвяний ярмарок (Австрія)

Щороку у Відні проходить не один ярмарок, і десятки таких Різдвяних ринків, розкиданих по місту. Усі вони мають свою тематику та працюють за різним графіком. Як правило, віденські Різдвяні ярмарки стартують  16 листопада 2024 року і тривають по 4 січня 2025 року. Графік роботи з 10 ранку до 21 або 22 години вечора.

Основні локації ярмарків: перед Ратушею, площа Марії-Терезії, площа Штефансплатц, замок Бельведер, Оперний театр, Шенбрунн, парк Пратер, університет. найстаріший ринок Фрайунг, ринок Ам Хоф у центрі, Арт Адвент Маркет Карлсплац, район Шпіттельберг, Міхаелерплац, парк Тюркеншанц.

Тут ви зможете знайти будь-що на Різдво - подарунки, іграшки, прикраси, ялинки, декорації, одяг, вироби з вовни, смаколики, автентичні страви та напої. На ярмарках працюють атракціони, прохдять виставки та концерти. лунають як сучасні пісні, так і старі Різдвяні колядки.

Всі локації мають свою атмосферу та тематику, прикрашені по-різному. Так, можна потрапити на ярмарок, що існує ще з 1773 року. І тут вам запропонують зануритися в стародавню атмосферу, побачити витвори народних майстрів. А можна прийти на ярмарок на тлі прекрасного замку.

Різні напої та смаколики зазвичай коштують у межах від 3 до 15 євро.

Читайте також: Тур в Лапландію

Різдвяний ярмарок у Страсбурзі (Франція)

Якщо в Австрії Різдвяний ярмарок йде корінням у 18 століття, то тут він ще старіший і проводиться з 1570 року. Страсбург фактично столиця Різдва в Європі.

Дати у 2024 році: з 27 листопада по 27 грудня. 

Місце проведення - різдвяний базар, що на ельзаському діалекті називається  Кришткіндельсмерік, це на площі Брольї.

Що цікавого?

У Страсбурзі ви можете придбати ельзаські різдвяні прикраси з дерева, розписані вручну, сходити на ковзанку, малечу відвести в Дитяче село, побачити ялинку на площі Клебера. Тут відбувається купа заходів на будь-який смак, а місто одягнене в кольорову ілюмінацію, вогники та гірлянди. Ще тут відбуваються художні виставки, а місцеві дизайнери на окремому ринку виставляють свої вироби.

Обов’язково скуштуйте вино зі спеціями, страсбурзький пиріг, страсбурзькі пряники, ковбаски, кренделі та ще багато іншого. 

Ціна на їжу та напої починаються від 4-10 євро - стільки, наприклад, коштує глінтвейн.

Не забудьте відвідати архітектурні пам’ятки, які на Різдво виглядають зовсім інакше, зокрема Страсбурзький собор. 

Зацікавив саме цей ярмарок? Пишіть нам в дірект Facebook або Instagram - наші спеціалісти підберуть та прорахують вам тур.

Читайте: П’ять Різдвяних турів для всієї сім’ї

Нюрнберзький різдвяний ринок (Німеччина)

Різдвяний ярмарок в Нюрнберзі є найбільшим та найвідомішим у Німеччині і бере свій початок з 1628 року. Він складається зі 180 будиночків, обтягнутих біло-червоним полотном, та освітлених алей між ними. 

Дати у 2024 році: з 29 листопада по 24 грудня.

Локація: на Головному ринку.

Що цікавого?

На ярмарку завжди виступають різні гурти та музиканти, тож ви зможете насолодитися живою музикою. Продаються нюрнберзькі різдвяні прикраси, подарунки, ляльки, іграшки. Цікава фішка серед товарів - це іграшкові будиночки та все необхідне наповнення для них - від меблів до іграшкового хліба.

Навколо збудовані Різдвяні вертепи, а ще є будиночок Christkind, який в Німеччині вважається персонажем, що дарує дітям подарунки. На території проходять виставки та концерти, які доповнюють атмосферу. 

Страви, які точно варто спробувати в Нюрнберзі: пряники, ковбаски смажені або в булці, солодкий мигдаль, грог, пироги.

У Нюрнберзі крім Головної площі, варто побачити Старе місто з Ремісничим двором, замок Кайзербург, мости через річку Пегниц, вулицю Weissgerbergasse з фахверковими будинками, Острів Кохання з його крамницями одягу та сувенірів.

Ціни на страви, напої та смаколики - від 3 євро. 

Цікавлять зимові тури? Шукайте їх на нашому сайті.

Брюссельський різдвяний ярмарок (Бельгія)

Ярмарок “Брюссельські Зимові Дива” перетворює бруковані вулиці та площі міста на двокілометрову ділянку, заповнену прикрашеними снігом ятками, жвавими барами та поп-ап ресторанами та атракціонами. Загалом ярмарок складається з 240 яток. 

Локація: ярмарок проходить на і навколо Гранд-Плас, Борс, Пляс-Сент-Катрін і Марше-о-Пуссон.

Дати у 2024 році: з 29 листопада 2024 року по 5 січня 2025 року. Тобто ярмарок триватиме 5 тижнів.

Брюссельський ярмарок особливий своїм звуковим та світловим оформленням, а ще - парадом Санта-Клаусів. Але на Різдво тут прикрашають не тільки територію ринку, а ще палаци, вулиці та історичні вулиці.

Що цікавого?

Тут ви можете покататися на 50-метровому колесі огляду або на ковзанці площею 1000 м кв. Обов’язково подивіться світлове шоу на площі Гранд-Плас і на фасаді церкви Святої Катерини. Звісно, тут дуже широкий вибір товарів - від сучасних виробів до автентичних витворів, які власноруч роблять місцеві майстри.

Що спробувати?

Любителям смачної їжі обов’язково слід відвідати Свято гурманів, скуштувати фуа-гра, печеню по-бельгійськи, мідії в горщику та устриці, бельгійські вафлі, бельгійський шоколад, а ще - випити фламандського пива або запашного глінтвейну.

Тут ціни також починаються від 3-5 євро.

Які пам’ятки варто побачити: крім основних ярмаркових локацій, слід відвідати ще Королівський палац, собор Святих Михайла і Гудули, базиліку Святого Серця та церкву Богоматері.

Щоб не пропустити нове та цікаве від Bingo Tours, підписуйтесь на наш Facebook та Instagram .

Різдвяний ярмарок в Будапешті (Угорщина)

Будапешт - ще одне місто, суди можна їхати за Різдвяним настроєм. Тим більше, що з України сюди можна швидко дістатися. Адже місто стає яскравим та урочистим.

Дати у 2024 році: Різдвяний ярмарок Будапешту проходитиме з 17 листопада по 1 січня 2025 року. 

Основна локація: площа Вьорьошмарті та Базиліка Святого Іштвана. 

Також ярмарки проходять на площі Святого Іствана, в районі Обуда, на площах Ференца Деака та Фовам-тер.

Графік роботи: з 10 ранку до 21 години вечора по буднях, до 22 години - у вихідні, 24 грудня - до 15 години, 25 грудня - до 18 години.

Що цікавого?

У казкових хатках на площі ви зможете купити виробами майже 80 майстрів, знайти унікальні витвори народного мистецтва, текстильні та шкіряні вироби, гончарні вироби та прикраси, дизайнерський одяг та аксесуари, роботи фотографів і графіків, косметику.

На ярмарку завжди лунає музика, проходять концерти та виставки, працюють атракціони, запускають феєрверки. А біля Базиліки можна сходити на ковзанку або подивитися на лазерну проєкцію на саму будівлю базиліки.

Що спробувати?

Тут же можна випити келих глінтвейну або пуншу, скуштувати медового печива, смажених каштанів, шоколад ручної роботи, медовий пиріг, боб-гуляш, сири та ковбаси.

Вартість смаколиків у середньому від 5 до 25 євро.

Які пам’ятки побачити: Парламент, Будайську фортецю, Рибацький бастіон, Купальню Сечені та Оперний театр.

Читайте також: ТОП найпопулярніших автобусних турів до Італії

Важливі поради

Бажаєте замовити собі Різдвяний тур вже зараз? Тоді дзвоніть там за номером 099 179 00 00 або заповніть форму зворотного зв’язку нижче.
 

Раджу відвідати найстаріші Різдвяні ярмарки Європи у Відні та Страсбурзі - вони ідеально підходять для святкового вікенду всією сім’єю в компанії друзів чи з коханою людиною. Адже саме тут ви знайдете ту саму зимову казку та романтику. Не менш цікаво буде і дітям, оскільки ярмарки - це концентрація розваг, веселощів, кольорів та цікавинок.

Yana photo

Наталія

Експерт з пляжних турів, екскурсійних турів та з відкриття візи.

Аби ви не пропустили дати найбільш популярних Різдвяних ярмарків Європи у 2024 році, ловіть пам'ятки з їх датами, локаціями, традиціями, традиціями та національними стравами. Зберігайте собі в нотатки, щоб не загубити та не забути.

П'ять найкращих тематичних турів до Румунії на Хелловін

Бронюйте вже зараз

Перейти