+38 099 179 0000 Пн-Пт: 10:00-19:00, Сб-Вс: 10:00-16:00
Дубай безкоштовний: які місця відвідати та як розважитись не витрачаючи грошей

Дубай безкоштовний: які місця відвідати та як розважитись не витрачаючи грошей

Говорячи про подорожі в Дубай, ми одразу думаємо про коштовні екскурсії, готелі, ресторани, тури, атракціони та інші розваги, де треба платити гроші. А чи є такі місця, атракції та заклади, які можна відвідати і побачити безкоштовно? Сьогодні я розкажу саме про такі локації в Дубаї, де не треба платити гроші за те, щоб їх відвідати і побачити.

Пляжі

Джумейра-Біч 

Пляж з білим піском. названий на честь району Джумейра. Тут є Public Beach, а є ще Beach Residence - обидва безкоштовні. Узбережжя Джумейра користується чи не найбільшою популярністю серед туристів. 14-кілометрова прибережна зона біля чистого моря завжди насичена людьми та галаслива, оскільки приваблива сама по собі навіть без урахування готелів та ресторанів. 

На території пляжу безкоштовний туалет та кабінки для переодягання. Душ, лежаки і парасольки - за додаткову плату.

Пляж повітряних зміїв

Або ще англійською Kite Beach, знаходиться в 10 км від центру міста. Є безкоштовний туалет і душ, зона wi-fi з можливістю зарядити телефон. Можна платно орендувати лежак і рушник.

Sunset Beach

Цей пляж ще називають Umm Suqeim Beach або Sufouh. Він знаходиться неподалік від готелю-вітрила Burj Al Arab. Особливість цього пляжу в тому, що тут немає інфраструктури з лежаками, душем, кабінками для перевдягання, парасольками тощо. Зате тут облаштована пляжна бібліотека. І якщо ви шукаєте місце, щоб наодинці в тиші помилуватись морем та відпочити від метушні, то Sunset Beach вам ідеально підійде.

Umm Suqeim

Ще один безоплатний пляж, який має неабиякий попит. Тому тут, як і на Джумейра-Біч, життя кипить.  

Цікаві райони


Район Al Fahidi

Історичний район Аль-Фехіді або ще Бастакія чи Al Bastakiya розташований на березі каналу Дубай Крік (Dubai Creek). Тут ви побачите, як виглядало місто сто років тому - із невисокими світлими будинками, автентичними кафе, сувенірними крамничками та ринком, який має ту ж назву, що і район. Але фішка в тому, що самому району насправді немає сотні років, адже звели його недавно фактично з нуля. Попри це, його варто відвідати, якщо хочете зануритися в життя емірату поза хмарочосами та торговельними центрами. 

Район сучасного мистецтва Alserkal Avenue

Квартал Alserkal Avenue - це осередок сучасного мистецтва з різноманітними просторами, де митці можуть демонструвати свою творчість у всіх її проявах, а відвідувачі - нею насолоджуватися. Сучасний мистецький центр виник замість колишнього промислового комплексу. Він складається з галерей, виставкових центрів, студій, майданчиків, кафе. Має фітнес-центр, артхаусний кінотеатр, заклади здорового харчування та ще багато чого дотичного до мистецтва або оформленого так, що це можна назвати сучасним мистецтвом.

Історичний район Al Seef 

Це ще один район, де можна доторкнутися до місцевих вікових традицій та історичної спадщини Дубаю. Тут ви побачите архітектуру, притаманну місту до його стрибка у майбутнє, ринки, численні кафе з неповторною атмосферою, вітряні башти, традиційні човни дау, що курсують затокою Дубай Крік. Неодмінно скуштуйте місцевий чай або каву, ознайомтеся з товарами, що пропонують місцеві майстри, відвідайте одну з місцевих галерей.

Розваги, шоу, акваріум та заповідник

Хор-Дубай

Морський рукав від Перської затоки вглиб емірату. Він ділить місто на дві частини. Через цей рукав прокладено кілька мостів, а також по ньому ходить морське таксі, яке схоже на осучаснену версію човна абра. Це зручне місце, аби побачити красиві краєвиди Дубаю по обидва боки від каналу із його “зубцями” хмарочосів. Особливо варто побувати там уночі, коли численні вогні міста відображаються на поверхні води.

Бібліотека Мохаммеда ібн Рашида 

Mohammed Bin Rashid Library - найбільша на Близькому Сході бібліотека, яка відкрилася у 2022 році. Її будівля має форму підставки для Корану. Бібліотека складається з дев’яти тематичних залів, навчальних класів, великого фонду паперових та електронних книг. Має кафе, амфітеатр, внутрішній двір, а також унікальну експозицію з рідкісними та унікальними артефактами - книгами, документами, сувоями та рукописами. До того ж в бібліотеці на високому рівні працює система обслуговування з інтеграцією штучного інтелекту та роботів-помічників.

Jameel arts centre

Центр знаходиться на набережній Juddaf. Це незалежний проєкт, який дає митцям нові можливості для демонстрації своїх робіт. Тут навчаються, обмінюються досвідом, влаштовують виставки, організовують програми для художників початківців, різні майстеркласи та  освітні заходи. 

Також центр дає митцям можливість отримувати замовлення на роботи. Він оформлений як великий відкритий простір з кількох поверхів. Також на території є парк і скульптурами сучасних майстрів та амфітеатр. Тут ви зможете ознайомитися із доробками сучасних митців та відвідати просвітницькі події.

Dubai Fountain

Вважається найвищим танцюючим та музичним фонтаном у світі. Він знаходиться в районі Даунтаун Дубай. Він знаходиться посеред штучного озера Бурдж і підіймає 830 тис. літрів води на висоту 140 метрів. Щовечора з 18 до 23 години кожні 30 хвилин там відбувається шоу, під час якого підсвічені різними кольорами струмені злітають в такт музиці. 

Мультимедійне шоу IMAGINE у ТЦ Festival City Mall

Лазерно-світлове шоу з додаванням водних елементів. Також в шоу використовують 3D-проекцію та водний екран, завдяки чому воно потрапило до книги рекордів Гіннеса.  Воно відбувається на березі бухти Festival Bay щовечора. Це ще одне фантастичне шоу, яке вразить навіть тих, хто вважає, що все вже бачив.

Дубайський акваріум і підводний зоопарк у ТЦ Festival City Mall

Dubai Aquarium and Underwater Zoo має найбільшу скляну суцільну панель та наразі є найбільшим у світі з довжиною 51 м, шириною 20 м, глибиною 11 м та об’ємом 10 млн літрів. Загалом там живуть 33 тис. різних тварин. Побачити їх безкоштовно можна через передню панель та скло на другому поверсі.

Заповідник Мис затоки 

Або оригінальна назва Ras Al Khor. Це пташиний заповідник на болотистій місцевості. Він має площу всього 6 метрів. Але відомий тим, що взимку ще здалеку він виділяється морем рожевих фламінго. Але ще там мешкають чаплі, ходуличники, баклани, кулики та морські яструби. А крім птахів, цей заповідним є ще місцем, де живуть риби, ракоподібні та ссавці. 

Dubai Mall - найбільший ТРЦ у світі

Навіть якщо ви не плануєте покупки, сходити сюди варто хоча б для того аби побачити, наскільки приголомшливий цей торговельний центр за розмірами, а також оцінити його футуристичний дизайн та наповнення. Справжнє місто в місті. Він знаходиться поруч із хмарочосом Бурдж Дубай. Звісно, тут цілі поверхи присвячені брендовим магазинам взуття, одягу, прикрас та аксесуарів. Але крім цього тут ще варто відвідати вищезгаданий акваріум та підводний зоопарк, ковзанку, кінотеатр на 26 залів. А ще -  прогулятися відділом The Village, де взимку ще й розсувається дах.

Guru Nanak Darbar Sikh Temple

Храм сикхів з незвичайною архітектурою, що був заснований у 2012 році. Його вигляд поєднує в собі сучасні та традиційні елементи арабської й індійської архітектури. Він має кілька поверхів, аркові вікна та побудований біля озера. Має велику молитовну залу. Працює щодня з 4:30 до 20:30. Варто зазначити, що сюди не можна заходити в шортах та іншому короткому й відкритому одязі.

Ринки


 

Золотий ринок Дубаю

Ринок золота Gold Souk варто відвідати, навіть якщо ви не збираєтесь щось купляти. Там ви побачите безліч крамниць з найрізноманітнішими виробами з золота та інших дорогоцінних металів, інкрустованих коштовним камінням. Від такої кількості прикрас аж очі розбігаються. Але якщо ви все ж надумаєте там щось купити, майте на увазі, що прикрасу можуть підігнати під ваш розмір, а перед покупкою обов’язково заведено торгуватися.

Ринок спецій Spice Souk

Він знаходиться в історичній частині Дубаю. Тут ви побачите величезний асортимент спецій, приправ та прянощів, від кольорів та запахів яких голова йде обертом. Можна купувати на вагу та в упаковках. І не забувайте, що тут, як і на будь-якому ринку Близького Сходу, треба торгуватися.

Текстильний ринок

Або Textile Souk, що знаходиться на березі затоки Крік. Тут продають натуральні тканини та сарі, шиють та ремонтують одяг у достатньо короткий термін. А розмаїття кольорів, текстур тканин та візерунків захоплює.

Ринок парфумів

Perfume Souk розташований неподалік від Ринку золота та Ринку спецій. Тут ви знайдете парфуми та ефірні олії з абсолютно різними ароматами, нотками та шлейфами. А ще тут для вас творять ваш унікальний аромат.

Парки, набережні та прогулянкові зони

Набережна вздовж каналу Dubai Water Canal 

Новий рукотворний канал Dubai Water Canal відкрили у 2016 році. Він завдовжки 3,2 км і поєднує старе місто з діловим районом Business Bay. Відповідно, з відкриттям нової водної артерії з’явилася нова прибережна лінія, які варто відвідати. До того ж через канал проходять аж п’ять пішохідних мостів, з яких відкривається захопливий вид на місто.

Оглядовий майданчик у гавані Дубай Крік

Якщо будете шукати цю назву англійською, то це The Viewing Point в Dubai Creek Harbour. Це нова оглядова точка з панорамним краєвидом на хмарочоси. Він являє собою пішохідний міст на висоті близько 12 м над водою та довжиною 70 м. При цьому частина мосту ніби висить над затокою.

Прогулянка набережною на острові Палм Джумейра або Пальма Джумейра

Рукотворний острів Palm Jumeirah із висоти пташиного польоту дійсно нагадує пальмове дерево з листям і вважається одним з див емірату. Променад набережною  Palm Jumeirah Boardwalk підійде для любителів спокою. Крім того, тут же ви можете прогулятися місцевим пляжем, де також знайдете спокійний відпочинок.

Al Qudra Lakes

Неподалік від Дубаю є оаза з озерами Al Qudra. Це ідеальне місце, аби відпочити від міського галасу та метушні. Звідси Дубай відкривається як на долоні, а його відображення дзеркально відображається у воді. Також тут живуть 170 видів птахів.

Окремо варте уваги штучне Озеро кохання або Love Lake у пустелі Al Qudra. З висоти пташиного польоту воно виглядає як два перехрещених серця, поруч з якими ніби піском виведене слово Love. Особливо гарно тут на заході сонця. Це ще один куток природи, де можна відпочити в спокої, насолоджуючись видом на озеро, квіти та дерева, спостерігаючи за тваринами та птахами.

Riverland Dubai у парку Dubai Parks & Resorts 

Променад Riverland починає знайомство з комплексом тематичних парків з різними атракціонами та аквапарком, які об’єднані в Dubai Parks & Resorts. Вхід на променад безкоштовний. Крім того, що там багато магазинів, ресторанів та інших закладів, сам променад ще оформлений цікаво. Він складається з чотирьох зон в стилі різних країн: Франція, Індія, Пішохідний міст і Півострів. Також тут безкоштовне паркування.

Burj Park 

Бурдж парк знаходиться в кварталі Даунтаун і розташований на невеличкому острові прямо перед знаменитим хмарочосом Бурдж Халіфа. Поруч з ним знаходиться озеро Burj Lake, яке ще має назву The Dubai Fountain (так, це саме той танцюючий фонтан, де щовечора відбуваються музичні шоу). У парку проводяться ярмарки, виставки, покази мод, концерти та інші громадські заходи. Цей парк має досить складний дизайн, але водночас - велику кількість вільного простору. Також звідси відкривається панорама Дубаю.

Al Barsha Pond Park

Парк знаходиться в житловому масиві Al Barsha і розміщений навколо озера. Він має цілу низку ігрових зон, дитячих майданчиків, гірок та гойдалок. Декілька із зон для дітей - піщані. Тож він підходить для відвідування з дітьми

Для любителів позайматися спортом на відкритому повітрі тут є бігова доріжка, тренажери, прокат велосипедів, різні корти. Також тут є парковка і вбиральні.

Al Ittihad Park

Парк знаходиться на острові Пальма Джумейра і є його своєрідною зеленою оазою. Тут зібрані понад 100 видів дерев та рослин, які притаманні Об'єднаним Арабським Еміратам. Тут панує спокійна атмосфера, що робить місце ідеальним для релаксу та тихої прогулянки, пробіжки на спеціальній доріжці, пікніка, занять йогою. Тут також облаштовані ігрові зони та майданчики для дітей з гірками та розвагами на піску, тож місце підходить для сімейного відпочинку.

Безкоштовні екскурсії

Екскурсія по історичному центру Дубая та історії Локаса

Або оригінальна назва екскурсії, за якою варто шукати, - Free tour of the historic center of Dubai and the history of Locas. Екскурсія триває дві з половиною години і передбачає відвідування таких місць:

Також вас ознайомлять з історією цих місць та розкажуть, поділяться секретами та дадуть відповіді на всі питання. 

Екскурсія старим містом Дубаю

Або Free tour Old city of Dubai. Екскурсія триває дві години, під час якої ви також відвідаєте історичні райони  Аль Сіф та Аль Фехіді, покатаєтесь на човнах абра по затоці Крік та пройдетесь ринками золота, спецій та тканин (або текстильним ринком).

Навіть цього списку безкоштовних розваг достатньо, аби зрозуміти, що Дубай - це місто, яке пропонує безліч варіантів відпочинку та дозвілля, місто, де ніколи не буде нудно і є все, щоб навіть найбільш примхливі поїхати з незабутніми враженнями. Тож якщо ви бажаєте саме в Дубай, звертайтесь до спеціалістів Bingo Tours, які порадять вам варіанти відпочинку, підберуть готель та визначать оптимальний період для подорожі. 

Я рекомендую відвідати Дубай всім, хто хоче побувати у майбутньому та доторкнутись до втілення футуризму, а також тим, хто хоче зануритися в насичену та яскраву культуру Об’єднаних Арабських Еміратів.

Yana photo

Євгенія

Експерт з туризму, яка допоможе знайти тур на будь який смак та бюджет. Вона організовує як сімейний відпочинок, так і романтичні подорожі для двох, а також цікаві екскурсійні тури.
Осінь в ОАЕ: кращі готелі, оптимальні ціни

Летимо восени в ОАЕ

Перейти

Питання і відповіді

Коли краще їхати в Дубай?
Найкраща пора, щоб відвідати Дубай, припадає на період з листопада по березень.
Що не можна робити в Дубаї?
Одне з головних правил громадської поведінки в Дубаї - там не можна приставати до незнайомої жінки. А за образи в її бік, насмішки та вульгарні жести можна отримати штраф та депортацію. Адже жінка може звернутися до поліції. Також тут не можна фотографувати адміністративні, військові та урядові будівлі. Це ж правило поширюється і на вілли за високими парканами.
Як одягатися в Дубаї?
Дубай - дуже толерантне місто відносно туристів. Але в громадських місцях все ж слід дотримуватися місцевих норм пристойності. Перш за все, обирайте туди одяг з легких натуральних тканин. Жінки можуть вдягати сукні та спідниці, костюми, шорти середньої довжини, футболки та інші речі, які не демонструють занадто багато відкритого тіла. Чоловікам варто обирати не обтислі штани та шорти до коліна.
Який клімат в Дубаї?
В Дубаї дуже спекотний клімат, там не буває зими в нашому традиційному уявленні. Влітку середня температура становить +35 градусів, а максимум зазвичай перевищує +40 градусів. Водночас влітку місцеві готелі пропонують знижки та бонуси. У грудні температура становить +25 градусів. Січень вважається найхолоднішим місяцем року із середньою температурою +20 градусів. Вночі взимку тут значно прохолодніше. Оскільки місцева зима для туристів значно комфортніше, ніж літо, саме на цю пору року в Дубаї припадає найбільше розваг та бронювань в готелях.
Що у Дубаї з wi-fi та для чого купувати місцеву сім-картку?
У Дубаї доступний безкоштовний wi-fi на територіях готелів, популярних туристичних локацій та громадських місць. Втім, щоб завжди бути на зв'язку та зекономити на роумінгу, варто отримати сім-картку місцевого оператора. Їх видають на міграційному контролі аеропорту Дубаю. Туристи старше 18 років можуть отримати безоплатно картку оператора Du. На сім-картці буде певний об'\м мегабайтів безоплатного мобільного інтернету на перший час, але надалі її треба буде поповнювати самостійно.
Яка в Дубаї валюта та де її краще обміняти?
В Дубаї ходить валюта дирхам, яка позначається абревіатурою AED. Його курс прив'язаний до долара США. 1 долар - це приблизно 3,7 дирхамів. Перед тим, їх летіти в Дубай, краще поміняти гроші на долари. А вже там долари можна поміняти на місцеву валюту в банках або ліцензійних обмінниках.