+38 099 179 0000 Пн-Пт: 10:00-19:00, Сб-Вс: 10:00-16:00
Блог
Тенеріфе — острів вічної весни

Океан і гори, неймовірна зміна кліматичних і природних зон, пляжі натуральні чи штучні, зі світлим і чорним вулканічним піском, чистісінька екологія через відсутність важкої промисловості, яка забруднює клімат, лаврові, соснові ліси, і знамените Драконове дерево. Традиції, історія, гастрономія, вулкан Тейде, Парк папуг «Лоро парк», Парк орлів «Джангл парк» і величезний аквапарк «Сіам парк», тусовочний Південь і знаменита своїм карнавалом Північ, снорклінг і дайвінг, рибалка та прогулянки на яхті... Усе це доступне для вашої насолоди! Бажаєте дізнатися більше? Погнали!

Чому туристи їдуть на Тенеріфе?

Одна з основних причин, через яку багато хто обирає Тенеріфе — це, безумовно, чудовий пляжний відпочинок. Протяжність острова по периметру становить близько 220 км, з яких приблизно третина — це пляжі. Найкращі та найширші пляжі Тенеріфе з добре розвиненою інфраструктурою і теплим морем розташовані на півдні та південному заході острова. 

Також туристи приїжджають насолодитися неземними краєвидами. Тенеріфе — острів вулканічного походження, який сформувала активність величного вулкана Тейде. Його помітно з кожного куточка острова, а поруч є чимало пляжів із чорним піском — Беніхо, Терезітас і Лас-Терезітас. Іще тут можна послухати, як шумить Печера Вітру (Cueva Del Viento), якій вже 27000 років. Вона ховає у собі лавові сталактити, озера, каскади та бокові тераси. А ще там постійно гуляють потоки вітру, які створюють таємничий, примарний шум.

Іще Тенеріфе приваблює любителів активного відпочинку. Тут можна знайти чимало місць для занять дайвінгом серед покинутих кораблів, портів і підводних вулканічних гір. А завдяки скелястому ландшафту та наявності того ж вулкану Тейде можна зайнятися хайкінгом. 

Не варто також забувати про розкішну місцеву кухню та вина. Серед останніх варто виділити вино із сорту “Мальвазія”. Тенерифе є одним із небагатьох місць на планеті, де збереглися столітні сорти винограду, зокрема й цей гастрономічний символ острова. Із цікавих страв варто виділити домашній козячий сир, папас арругадас (молоду картоплю, яку варять у кілограмі солі до повного випаровування води) та Тірас-де-казон (сушене м’ясо акули).

Звісно, як і будь-який іспанський курорт, на острові можна знайти красиві пам’ятки колоніального періоду — церкви, маєтки тощо. Однак туристів найбільше цікавлять піраміди у селищі Гуїмар. Їх збудувала давня цивілізація гуанчі, яка прибула на острів 2000 років тому. Як і схожі піраміди в Латинській Америці, вони створюють унікальні ефекти з рухом сонця. А в день літнього сонцестояння тут можна помітити унікальне явище — сонце сідає двічі.

Курорти на півдні Тенеріфе

Насамперед це курорти Лас Амерікас, Лос Крістіанос і Коста Адехе. Розглянемо ці курорти та їхню готельну базу детальніше.

Лас Амерікас

Лас Амерікас — один із найвідоміших пляжів Тенерифе, він вважається більш молодіжним, галасливим і тусовочним, як і саме місто, Саме тут розташовано більшість нічних клубів, а життя на вулицях кипить цілодобово.

Головні пляжі в Лас Америкас — це Ель Камісон (Playa del Camison), Тройя (Playa de Troya), Ла Пінта (Playa de La Pinta), Лас Вістас (Playa de Las Vistas).

Ель Камісон — пляж із жовтим піском, доставленим сюди з пустелі Сахара. Пляж ідеально підходить для сімейного відпочинку. Тут можна займатися різноманітними водними і не тільки водними видами спорту, і просто насолоджуватися.

Рекомендовані готелі з прямим доступом на пляж Ель Камісон:

Пляжі Троя 1 і Троя 2 (Playa de Troya I & Troya II), які давно заслужили популярність у туристів і місцевих жителів, мають «блакитний прапор» (міжнародна нагорода, що вручається найкращим пляжам). Тут чудова інфраструктура і є все, що потрібно для пляжного відпочинку, ну і, звісно, дрібний золотистий пісочок. Ці пляжі розташовані в самому центрі Лас Амерікас, поруч із районом Лас Веронікас — саме тут розташовані всі бари, дискотеки та тусовки. Основне тусовочне місце зосереджене поруч із популярним готелем Sol Tenerife 4*.

Пляж Ла Пінта розташований поруч зі спортивним портом Puerto Colon (звідки вирушають численні морські екскурсії, зокрема й на яхтах), тут є і бари, ресторани, крамнички, а на воді великий вибір водних атракціонів і батутів.

Популярні та рекомендовані готелі в Лас Америкас:

Лос Крістіанос

Лос Крістіанос — це продовження популярного курорту Плайя де Лас Амерікас, їхні кордони злилися воєдино, і розрізнити, де закінчується одне місто і починається інше практично неможливо. Лос Крістіанос порівняно з Плайя де Лас Амерікас, більш спокійний курорт. 

Берегова лінія курорту становить близько 3 кілометрів завдовжки і має у своєму розпорядженні два шикарні пляжі: Плайя де Лос Крістіанос (Playa de los Cristianos) і Плайя де лас Вістас (Playa de las Vistas). 

Перший із них — це природний пляж, розташований по сусідству з морським портом. Більшість туристів і місцеві жителі віддають перевагу Плайя де лас Вістас. Відокремлений від порту бухтою, він вважається найдовшим на всій південній частині острова. Золотий дрібний пісок, морські хвилі всіляких відтінків і панорама гір, що утворюють цю бухту, нікого не залишать байдужим. 

Не малою перевагою пляжу Лас Вістас є те, що завдяки кам'яному хвилерізу, тут не буває сильних хвиль, а від вітру пляж захищений природними перешкодами. «Родзинка» пляжу — це розкішний фонтан, розташований у самому його серці. 

Популярні та рекомендовані готелі в Лос Крістіанос:       

Коста Адехе

Коста Адехе — найкомфортніше і найреспектабельніше місце відпочинку на Тенерифе. Саме місто розташоване на висоті 300 м над рівнем моря. Коста Адехе сьогодні — це дорогі готелі, красиві пляжі та елітний відпочинок для туристів із високими запитами. Тут набагато спокійніше, ніж у сусідньому Лас Амерікасі, менше молоді та багато людей старшого віку. 

Для відпочинку в Коста Адехе обирають апартаменти або п'ятизіркові готелі. Вночі відкриті дискотеки, нічні клуби, бари, паби та ресторани. Курорт сподобається любителям пляжного відпочинку, дайверам, любителям морських прогулянок і вітрильного спорту, а також парапланеристам.

Пляжі Адехе:

На узбережжі Коста Адехе розташовані одні з найкращих пляжів Тенерифе — це Playa del Duque і Playa Fanabe. Тут є прокат парасольок і шезлонгів, душові та численні ресторани. Playa del Duque і Playa Fanabe відзначені «блакитними прапорами» — особливим рейтингом найкращих пляжів світу.

Популярні та рекомендовані готелі в Коста Адехе:

Лос Гігантес

На південному заході Тенерифе, на північний захід від Коста Адехе, уздовж сонячного узбережжя простягнувся туристичний ареал — Лос Гігантес (Los Gigantes). Місце красиве і не надто багатолюдне. Краєвиди тут чудові — величезні темні кручі заввишки 600-800 метрів йдуть у глибину блакитних атлантичних хвиль.

В єдину агломерацію тут злилися три чудові курорти: респектабельний Лос Гігантес, компактний Пуерто де Сантьяго і затишний Плайя де ла Арена. Чітких меж між ними немає.

Популярні та рекомендовані готелі в Лос Гігантес:

Курорти на півночі Тенеріфе

А тепер перемістимося на північ острова Тенерифе і розглянемо особливості його курортів і пляжів.

Пуерто-де-ла-Крус

Пуерто-де-ла-Крус (Puerto de la Cruz) розташувався в північній частині острова, яка відрізняється вологим кліматом і наявністю пишної субтропічної рослинності. Тут дещо прохолодніше, ніж у південній частині. Відпочинок тут припаде до душі активним людям, яким набрид спокійний пляжний відпочинок. Крім того, тут безліч визначних пам'яток, красива природа. Корінні жителі Канарських островів люблять проводити тут свої відпустки та вікенди.

Океан у цих краях холодний, порівняно з південно-західним узбережжям. Річ у тім, що північ відкрита всім вітрам, від яких південь острова захищений гірським хребтом і вулканом. Один з наймальовничіших пляжів — це пляж Хардін/Джардін (Playa Jardin) з чорним вулканічним піском. Особливо багато народу він збирає в період бурхливих хвиль.

Популярні та рекомендовані готелі в Пуерто де ла Крус:

Як уже зазначалося, Тенерифе приваблює туристів не тільки чудовими умовами для пляжного відпочинку. Острів пропонує широкий вибір для будь-якого віку і на будь-який смак тематичних парків, розважальних центрів та інтерактивних музеїв, у яких можна познайомитися з найдивовижнішими особливостями тваринного світу, місцевої флори, вулканів, історії острова і життя його стародавнього населення гуанчі.

Рекомендуємо відвідати:

Топ-5 найінстаграмніших місць на Тенеріфе

Звісно, жоден відпочинок зараз неможливий без красивих фото в дивовижних локаціях. Але де ж їх шукати? Ловіть наш топ-5 місць, де можна насолодитися краєвидами та зробити неймовірні світлини.

1. Національний парк Тейде

Заповідник, що утворився довкола вулкану Тейде, приваблює туристів пустельними рельєфами. Це створює враження перебування на іншій планеті. Також тут є місця з унікальною флорою та фауною, причому деякі рослини зустрічаються тільки на Тенеріфе. Найкращий час для відвідування — з квітня по червень (у період цвітіння) 

2. Loro Parque

Спочатку це місце було парком папуг, однак з часом сюди почали переселяти інших звірів, а на території парку висадили екзотичні рослини. Наразі Loro Parque має найбільшу в світі колекцію папуг і пінгвінів. Також тут є акваріум з дельфінами, морськими котиками та акулами. Діти ж можуть насолодитися яскравими розважальними програмами. 

3. Ботанічний сад Пуерто-де-ла-Крус

Ця зелена оаза дарує не лише приємну прохолоду, а й тишу та спокій. Тут можна посидіти в оточенні величезних дерев і насолодитися ароматами квітів і екзотичних рослин — орхідей, тюльпанових дерев, кактусів тощо. 

4. Базиліка Канделарія

Ця церква в однойменному містечку Канделарія приваблює не лише паломників, але й туристів — її відвідують понад 2,5 млн осіб щороку. Цей храм є чудовим зразком колоніальної архітектури та є першою християнською релігійною спорудою на Канарських островах. 

5. Піраміди Гуїмар

Звісно, вони не є такими давніми, як єгипетські чи мексиканські піраміди, але не менше приваблюють увагу туристів. Їх збудувала місцева цивілізація гуанчі в середині 17 століття. Відомий дослідник Тур Геєрдал відвідав піраміди в 1991 році та висловив припущення, що споруди є нічим іншим, як обсерваторією — в день літнього сонцестояння тут можна спостерігати два заходи сонця одночасно.

І це далеко не все, що можна і потрібно побачити на власні очі на цьому дивовижному острові, щоб зрозуміти, чому сюди повертаються знову і знову.

А якщо ви захотіли відправитися на відпочинок на Тенеріфе, звертайтеся до BinGO Tours! Наші менеджери вислухають усі ваші побажання та підберуть ідеальний тур на острів вічної весни.