+38 099 179 0000 Пн-Пт: 10:00-19:00, Сб-Вс: 10:00-16:00
Блог
Де вигідніше відпочивати: в Хургаді чи Шарм-ель-Шейху?

Єгипет справедливо вважається одним із найпопулярніших напрямків для літнього відпочинку. Воно й не дивно, адже ця країна має всі підстави для успішного розвитку в туристичному плані — чисте і тепле море, багатий підводний світ, сотні пам’яток архітектури та доступні ціни на тури.

Якщо ви хочете відпочити в Єгипті, то мабуть обираєте між двома найпопулярнішими курортами — Хургадою та Шарм-ель-Шейхом. Ми пропонуємо вам розібратися в цьому складному питанні та розглянемо всі плюси та мінуси обох міст.

Особливості клімату в Хургаді та Шарм-ель-Шейху

Головний аспект відпустки в Єгипті — теплий клімат. Саме тому на обох найпопулярніших курортах ви зможете насолоджуватися сонцем і море впродовж усього року.

Насправді відмінність у температурі повітря незначна: в Шарм-ель-Шейху вона на декілька градусів вища, ніж у Хургаді. Особливо це відчутно взимку, коли починається сезон холодних вітрів. Шарм-ель-Шейх відгороджений від впливу циклонів Синайськими горами, тому холод не такий відчутний, в той час як у Хургаді вітри можуть бути пронизливими. Тож для зимового відпочинку кращим і затишнішим варіантом буде Шарм-ель-Шейх.

Порівняймо погодні умови на обох напрямках по місяцях:

Хочете знати більше? Звертайтеся до BinGO Tours. Наші менеджери з радістю відповімо на всі ваші питання та порадимо найкращі пропозиції турів!

Вирушаємо до Хургади

Хургада є одним із найстаріших курортів Єгипту. Це місце на узбережжі Суецької затоки пропонує широкий спектр розваг — від довжелезних пляжів і цікавих екскурсій до безлічі барів і нічних клубів. Словом, тут є цікавинки на будь-який смак.

Також Хургада вирізняється доступними цінами на тури, за що й здобула величезну популярність серед українців. Пропонуємо дослідити Хургаду детальніше!

Топ-5 пляжів Хургади

Звісно, що найбільше відпочивальників цікавлять пляжі. Хургада в цьому плані є чудовим місцем — вона пропонує 50 кілометрів чистих піщаних пляжів із пологим входом у море. Також тут можна купатися без спеціального взуття, адже імовірність зустріти корали на мілині вкрай низька. Саме тому Хургада — чудове місце для відпочинку з дітьми.

Тут є дуже багато розваг для любителів пляжного відпочинку — снорклінг, парасейлінг, віндсерфінг тощо. Відпочивальники найбільше полюбили п’ять наступних пляжів:

Чим зайнятися?

Хургада не є місцем зі значною кількістю пам’яток історії (при цьому можна відправитися з екскурсіями в Каїр і Луксор). Однак є багато аквапарків і водними гірками — вони сподобаються як дорослим, так і дітям. Найкращі варіанти:

Також маленьким відпочивальникам сподобаються акваріум і дельфінарій, а також знамените шоу “Тисяча і одна ніч”. Є також особлива пропозиція для хлопчиків — сафарі на мотоциклах серед пустельних барханів.

На додачу до дайвінгу Хургада пропонує екскурсії на підводному човні з прозорим дном. Це дозволить ближче познайомитися з мешканцями глибин.

Вирушаємо в Шарм-ель-Шейх

Шарм-ель-Шейх на Синайському півострові також є надпопулярним курортом. Він теж є чудовим місцем для відпочинку, де відпочивальники можуть поніжитися на сонечку та задовольнитися першокласним сервісом у готелях. Однак тут відпочинок значно активніший. Тут тобі й водні розваги, й коралові рифи, й величезне розмаїття дискотек і клубів у самому місті!

Щоб забронювати тур у Шарм-ель-Шейх, радимо звернутися до BinGO Tours. Ми вислухаємо ваші побажання та підберемо ідеальну пропозицію для відпочинку в Єгипті!
 

Кращі готелі Шарм-ель-Шейха

На території цього курорту розміщено близько 200 готелів (переважно 4* і 5*) за системою “все включено”. При цьому найбільші з них мають все необхідне на свой території: ресторани, бари, аквапарки та навіть салони краси. Тому туристи можуть навіть не полишати територію готелю, аби мати доступ до всієї необхідної інфраструктури.  

Якщо для вас вкрай важливо проводити час на пляжі, обирайте готель у районі Наама-Бей. Тут немає коралів, тож потреба у спеціальному взутті для купання відпадає. Якщо ж планується сімейна поїздка — готелі в Набка чи в бухті Шарм-Ель-Майя до ваших послуг!

Команда BinGO Tours зібрала для вас десятку кращих готелів Шарм-ель-Шейха:

Якщо ви все ж не можете визначитися з вибором місця для відпочинку, зверніться до нас! На сайті BinGO Tours можна відсортувати готелі за популярністю та оцінкою на основі відгуків.


Чим зайнятися?

Уздовж узбережжя Акабської затоки в Шарм-ель-Шейху є понад 15 цікавих місць для дайвінгу. Найвідоміші та найкрасивіші — Рас-Мохаммед і острів Тиран. Відвідати ці дайв-сайти можна як самостійно, так і з гідом. Якщо ви побоюєтеся занурюватися на глибину, можете спробувати снорклінг. Обидві активності найкраще проводити рано вранці, поки немає великого скупчення інших відпочивальників.

У Шармі дуже добре розвинена інфраструктура для туристів, а також звідси можна вибратися на найрізноманітніші екскурсії. Передусім варто вгадати катання пустелею на квадроциклах. Така екскурсія — справжня знахідка для тих, кому не вистає адреналіну в крові. До того ж під час поїздки з вами перебуватиме досвідчений інструктор, який відповідатиме за вашу безпеку.

Хочете насолодитися красою природи? Відправляйтеся на гору Синай. Саме тут за легендою пророк Мойсей отримав від Бога десять заповідей. Сходження на гору висотою 2285 метрів займає близько трьох годин. Зазвичай відправляються на гору до світанку, аби зустріти схід сонця вже на вершині та відвідати православний храм Святої Трійці. Біля підніжжя гори знаходиться ще одне популярне місце серед туристів і паломників — монастир святої Катерини.

Є в Шарм-ель-Шейху розваги і для малеч. Найпопулярніша з них — аквапарк Aqua Park City. До послуг маленьких відпочивальників — гірки та 9 басейнів (серед них також декілька із системою штучних хвиль для дітей старшого віку).

Також, як і в Хургаді, можна замовити прогулянку морем на човні з прозорим дном.  


Так що все ж таки краще обрати?

Коротенько підіб’ємо підсумки. Відпустка в Хургаді стане чудовим вибором для сімейного відпочинку або тих, хто прагне спокою та умиротворення без зайвої метушні. Всі розваги зазвичай знаходяться на території готельних комплексів, а в межах міста є лише кілька ресторанів і ринок. Саме тому відпочивальники проводять час саме у готелях.

Шарм-ель-Шейх є повною протилежністю. Тут є все — активні розважальні програми в готелях, дискотеки, нічні клуби… Не варто забувати й про торговий променад Soho Square, який не замовкає ні на хвилину. Словом, занудьгувати тут не вийде!

Проте який курорт кращий — кожен вирішує самостійно. Аби зробити правильний вибір, варто врахувати всі аспекти. Щоб полегшити цей процес, радимо звернутися до наших менеджерів. Ми допоможемо врахувати всі переваги та недоліки різних курортів і знайти ідеальний варіант для вашої відпустки. Подорожуйте вдало разом із BinGO Tours!

Якщо б я обирала для себе, то точно Шарм ель Шейх! Чому? По-перше, підводний світ тут просто неймовірний! По-друге, готельна інфраструктура. Великий вибір готелів і всі вони на високому рівні. А ще, Шарм – це місто, яке ніколи не спить. Вечірки, кафе, ресторани на будь-який смак – тут точно не засумуєш!

Yana photo

Наталія

Експерт з пляжних турів, екскурсійних турів та з відкриття візи.